37. PISPALAN KARNEVAALIT 2018 - OHJELMA

FAMILY PORTRAITS - PERHEPOTRETTEJA

Jyri Pitkänen & Eveliina Talvitie

Valokuvanäyttely Pispalan Kirjastotalolla 17.-31.5.2017


Taiteilijat paikalla la 20.5 klo 11-13 Pispalan Karnevaalien yhteydessä kertomassa Erilaiset-projektista sekä Kirjastotalon näyttelystä.
 

Family Portraits - Perhepotretteja

Family Portraits –€ Perhepotretteja esittelee kuvin ja tarinoin eri puolilla Afrikkaa kohdattuja perheitä, joita yhdistää kehitysvammainen lapsi. Tamperelainen valokuvataiteilija Jyri Pitkänen ja kirjailija Eveliina Talvitie (kirjoittanut muun muassa teokset Keitäs tyttö kahvia. WSOY 2013. Hieno vai huono. WSOY 2015 ja Miten helvetissä minusta tuli feministi. WSOY 2016) viettivät alkuvuodesta 2017 kolme kuukautta reissaten ympäri Afrikkaa Keniassa, Namibiassa, Beninissä ja Togossa. Pispalan kirjastotalon viimeisessä näyttelyssä esillä olevat Pitkäsen valokuvat ja Talvitien tekstit ovat osa suurempaa Erilaiset-projektia (www.erilaiset.fi), joka  tutkii ja yrittää ymmärtää maailmaa kehitysvammaisen lapsen ja hänen läheistensä näkökulmasta. Projekti tulee kattamaan enemmän ja vähemmän kaikki maanosat.

Eri puolilla maailmaa on erilaista olla erilainen. Toisaalta eri puolilla maailmaa elävien ihmisten kokemuksissa on myös universaaleja sävyjä. Vaikka yleiset elinolosuhteet vaihtelevat, kaikissa yhteiskunnissa on omat heikko-osaisensa. Tapa kohdella vammaisia ihmisiä paljastaa käsityksemme ihmisarvosta.